Choď na obsah Choď na menu

Bublanina s čučoriedkami

3. 6. 2015

6 - 7 vajec (podľa veľkosti)

300 g jemného krupicového cukru

300 g polohrubej múky

250 g zmäknutého masla

125 g veľkých záhradných čučoriedok 

1/2 balenia prášku do pečiva

práčkový cukor na posypanie

 

Rúru zapneme na 180 ºC, veľký pekáč vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. 

Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, pridáme asi polovicu cukru a došľaháme dotuha.

Žĺtky so zvyškom cukru vyšľaháme, po častiach pridávame mäkké maslo.

Múku preosejeme s práškom do pečiva a po častiach, striedavo so snehom primiešame k vyšľahaným´žĺtkom.

Cesto nalejeme na pripravený pekáč, pokladieme čučoriedkami a pečieme v predhriatej rúre asi 35 - 40 minút. Kontrolujeme špáradlom.

Upečený a vychladnutý koláč nakrájame a pocukrujeme. 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.