Choď na obsah Choď na menu

Višňový koláč s tvarohom

Tvarohové cesto:

220 g hladkej múky

120 g jemného tvarohu

60 g práškového cukru 

4 PL oleja

4 PL mlieka

1 vajce

1 vanilkový cukor

1/2 balenia prášku do pečiva

štipka soli

 

Plnka:

1 - 1,5 kg višní

350 g jemného tvarohu

150 g zakysanej smotany

40 g cukru

1 PL zemiakového škrobu (alebo vanilkového pudingu)

1 vanilkový cukor

 

Tvarohové cesto:

Zmiešame suché prísady - múku a prášok do pečiva.

Tekuté prísady - tvaroh, vajce, cukor, vanilkový cukor, soľ, olej a mlieko podľa potreby. Ak tvaroh obsahuje veľa vody mlieko vynecháme.

Všetko spojíme a uhnetieme hladké cesto.

 

Plnka:

Umyté višne osušíme a odkôstkujeme.

Cesto vyvaľkáme priamo na plechu vyloženom papierom na pečenie. Môžeme ho vyvaľkať aj medzi dvoma papiermi na pečenie na doske. Prenesieme na plech a vrchný papier opatrne stiahneme.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Osobitne vymiešame tvaroh, zakysanú smotanu, cukor, žĺtky, škrob a vanilkový cukor. Nakoniec opatrne vmiešame sneh.

Plnku rozotrieme na cesto, pokladieme višňami a pečieme na 180 - 190 ºC, asi 35 min.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.