Choď na obsah Choď na menu

Tvarohový koláč švédsky

3 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček = 250 ml)

1 hrnček jemného krupicového cukru

250 g masla

1 balenie prášku do pečiva

 

Plnka:

750 g mäkkého tvarohu

3 vajcia

1 hrnček cukru (nie celkom plný, podľa kyslosti tvarohu)

1 - 2 hrste hrozienok

mlieko na zriedenie

 

Zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a cukrom.

V mise zmiešame tvaroh, cukor a vajcia. Pridáme toľko mlieka, aby nám vznikla nie veľmi hustá plnka. Pridáme hrozienka. 

Veľký plech vymažeme až polovicou zmäknutého masla - alebo pokladieme kúskami masla.

Lyžicou rovnomerne navrstvíme polovicu múčnej zmesi.

Potrieme tvarohovou plnkou.

Posypeme druhou polovicou sypkej zmesi.

Pokladieme plátkami masla a upečieme v stredne vyhriatej rúre dozlata. 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.