Choď na obsah Choď na menu

Rebarborový koláč so snehom

Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, štipka soli

Plnka: 1,5 kg rebarbory, 500 g cukru, 100 g jemne krájaných olúpaných mandlí, 2 bielky 

Preosiatu múku, cukor, vanilkový cukor a soľ dáme na dosku. Pridáme žĺtky a maslo pokrájané na malé kúsky. Spracujeme na hladké cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť v chladničke aspoň na 30 min.

Rebarboru olúpeme a pokrájame na rovnako veľké kúsky.

Cesto vyvaľkáme na tenko, dáme na maslom vymazaný plech, alebo len vyložený papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a predpečieme v stredne vyhriatej rúre asi 5 min.

Plech opatrne vyberieme, cesto pokladieme kúskami rebarbory , posypeme 350 g cukru a pečieme ďalších 20 min.

Medzitým z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame zbytok cukru a nakoniec krájané mandle. Snehom opatrne potrieme koláč a dopečieme asi 5 min. do zlata. 

 

 

   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.