Choď na obsah Choď na menu

Grófkine rezy

400 g hladkej múky

250 g masla alebo rastlinného tuku

150 g práškového cukru 

4 vajcia

½ balenia prášku do pečiva

1 vanilkový cukor

1,5 kg jabĺk

trochu cukru podľa kyslosti jabĺk

škorica

hrsť vlašských orechov

 

Z preosiatej múky s práškom do pečiva, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odpočinúť.

Oddelíme asi ¾ cesta, vyvaľkáme ho a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. ¼ cesta zabalíme a zatiaľ ho dáme do chladničky.

Jablká olúpeme a nastrúhame. Rozprestrieme ich na cesto, posypeme troškou škorice, cukrom a nahrubo nasekanými orechmi. 

Bielky s vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, dáme na jablká a nakoniec nastrúhame zbytok cesta.     

Pečieme v stredne vyhriadej rúre asi 45 - 50 min. 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.