Choď na obsah Choď na menu

Žemličky s ovsenými vločkami

400 g hrubej múky, 100 g ovsených vločiek, 1 PL oleja alebo masti, ½ ČL soli, 30 g droždia, štipka cukru,

Ovsené vločky zalejeme vodou na niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Ráno ich pridáme do  teplej múky. Z droždia, trochy teplej vody a štipky cukru urobíme kvások, necháme vykysnúť,  dáme k múke, osolíme, pridáme olej a toľko vody, aby cesto bolo husté ako na koláč. Vypracujeme a necháme kysnúť. Pomocou lyžice odoberáme cesto a robíme pekné guľky, poukladáme na plech a ešte necháme kysnúť. Potrieme osolenou vodou a upečieme do ružova. Podávame ako bežné pečivo.

       

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.