Choď na obsah Choď na menu

Škvarkové pagáčiky s kyslou smotanou

500 g polohrubej múky

400 g škvarkov

30 g droždia

mlieko

kryštálový cukor na hrot noža

2 žĺtky

5 PL kyslej smotany

soľ

mleté čierne korenie 

1 vajce

 

Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku.

V troche vlažného mlieka rozmiešame droždie a štipku cukru. Necháme na teplom mieste vzísť kvások.

Do misy preosejeme múku, pridáme kvások, kyslú smotanu, žĺtky, soľ, čierne korenie a pomleté škvarky. Vypracujeme tuhšie cesto, prikryjeme utierkou alebo potravinárskou fóliou a necháme asi pol hodiny kysnúť. 

Cesto vyklopíme na dosku a vyvaľkáme asi na 2 cm. Preložíme ho na polovicu na obdĺžnik a potom zase na polovicu na štvorec. Priklopíme misou a necháme znovu pol hodiny odpočívať.

Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Ostrým nožom ozdobne narežeme mriežku a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme asi 40 min. na 180ºC do ružova. Asi v polovici pečenia otočíme plech aby sa pagáčiky upiekli rovnomerne aj vpredu, aj vzadu. 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.