Choď na obsah Choď na menu

Pupáčiky s makom

500 g polohrubej múky

300 ml mlieka

30 g droždia

100 g práškového cukru

40 g masla 

 

Posýpka:

100 g mletého maku

100 g práškového cukru

50 g masla

200 - 300 ml mlieka

med podľa potreby 

 

Zmiešame vlažné mlieko, droždie a trochu cukru na kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste. 

Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme kvások, roztopené a vychladnuté maslo, cukor a soľ. Vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť aspoň 1 hodinu, alebo kým cesto zdvojnásobí objem.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme a tvoríme valčeky hrubé ako prst. Nakrájame na 1,5 cm kúsky, poukladáme na vymastený plech. Upečieme v stredne vyhriatej rúre asi na 180 ºC do ružova.  

Upečené polejeme teplým mliekom, posypeme makom a cukrom. Môžeme pokvapkať trochou medu.

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.