Choď na obsah Choď na menu

Buchty s tvarohom a slivkami

500 polohrubej múky

250 ml mlieka

2 žĺtky

70 g krupicového cukru

30 g droždia

štipka soli

citrónová kôra

50 g masla + na potieranie buchiet

 

Plnka:

250 g mäkkého tvarohu

250 g sliviek

1 vajce

50 g krupicového cukru

práškový cukor na posypanie

 

V miske miešame droždie a cukor až kým nám nevznikne redšia pasta. Primiešame trochu vlažného mlieka a 2 PL múky. Prikryjeme potravinárskou fóliou alebo utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť kvások.

Zatiaľ dáme roztopiť maslo a necháme ho vychladnúť.

Do veľkej misy preosejeme zbytok múky, pridáme soľ, zbytok cukru a citrónovú kôru. Pridáme kvások, žĺtky a vychladnuté maslo. Prilievame mlieko a vymiešame na hladké cesto. Pomôžeme si ručným šľahačom s hnetacími metlami. Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť asi 1 hod.

Vajce zmiešame s cukrom a tvarohom. Slivky rozpolíme a odkôstkujeme.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na ½ cm a nakrájame na štvorce. Na každý dáme trochu tvarohu, pol slivky a dobre zabalíme.

Buchty poierame rozpusteným maslom a ukladáme vedľa seba do pekáčika alebo zapekacej misy s vyšším okrajom. Kladieme ich spojeným miestom dole. Necháme ešte asi ½ hod. kysnúť.

Pečieme 25 - 30 min na 180 ºC. Hotové necháme vychladnúť a pocukrujeme ich. 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.