Choď na obsah Choď na menu

Bratislavské rožky

500 g polohrubej múky

150 g masla

50 g práškového cukru

30 g droždia

200 ml mlieka

2 žĺtky

štipka soli

 

Plnka: 

150 g mletých vlašských orechov

120 g cukru

50 g piškótových omrviniek

100 ml mlieka

 

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a trochu cukru. Necháme vzísť kvások na teplom mieste.

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, postupne primiešame žĺtky. Pridáme preosiatu múku, soľ a kvások. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a na každý dáme trochu plnky. Urobíme rožky, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme ešte nakysnúť.

Potom ich ešte raz potrieme vajcom a upečieme na 180 - 190 ºC do zlata.

 

Plnka:

Mlieko a cukor privedieme k varu, pridáme orechy, za stáleho miešania chvíľu povaríme. Nakoniec primiešame piškótovú strúhanku a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Môžeme plniť aj makovou plnkou. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.