Choď na obsah Choď na menu

Vanilkové rohlíčky plnené

 

 mms_img1423743845.jpg

 

250 g masla

250 g hladkej múky 00

5 polievkových lyžíc kyslého mlieka (možno použiť aj biely jogurt, zakysanú smotanu)

štipka soli

pikantný tuhý džem - napríklad z čiernych ríbezlí

práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie

 

Z masla, múky, kyslého mlieka a soli vypracujeme cesto najprv v mise, potom dopracujema rukami na doske. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na niekoľko hodín. Najlepšie cez noc.

Potom z cesta berieme po kúskoch, zbytok dáme zase do chladničky. Odobraté cesto vyvaľkáme na doske na tenko a nakrájame na štvorce asi 6x6 cm. Na každý dáme do stredu malú kôpku džemu a zrolujeme tak aby nevytiekol. Okraje zatlačíme prstom a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre do svetlo- ružova asi 7-10 min. Ešte horúce obalíme v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovám cukrom.   

Plniť môžeme aj orechovou, alebo makovou plnkou. 

Z jednej dávky urobíme aj 85 kúskov. Dobre uskladnené vydržia aj 2 týždne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.