Choď na obsah Choď na menu

Plnené oblátky

300 g mletých vlašských orechov alebo posekaných

300 g kryštálového cukru

2 vajcia

2 PL uvarenej čiernej kávy

1 ČL masla

tortové oblátky

 

Karamel pripravujeme veľmi opatrne aby sme sa nepopálili !

V hlbokej panvici uvaríme cukor na karamel. Nemiešame, panvicou iba občas zatrasieme - ale veľmi opatrne.   

Keď je cukor tekutý - zlatožltý, pridáme už mimo sporáka mleté orechy a kávu.

Za stáleho miešania pridáme 2 vajcia, ktoré sme najprv osobitne rozšľahali a maslo. Hmota by už mala byť trochu schladená, vajíčka sa nesmú zraziť. 

Touto hmotou naplníme oblátky a zaťažené necháme stuhnúť niekoľko hodín. Krájame na ľuboľné tvary. 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

mirka - karamel/kondenyovane sladene mlieko:salko

16. 12. 2012 22:02

namiesto upaleneho karamelu mozeme dat do plnky vychladnute salko
nebudeme riskovat ze sa na karamel spali a je to ovela chutnejsie ako samotny karamel a menej pracne