Choď na obsah Choď na menu

Orechovo-kakaové rohlíčky

140 g mletých vlašských orechov

90 g práškového cukru

1 PL kakaa

1 vajce

1/2 balenia vanilkového cukru

jemný kryštálový cukro na obaľovanie

 

Cesto môžeme spracovať na doske alebo v robote.

Múku, cukor, vanilkový cukor a kakao preosejeme. Na doske spracujeme rukami a zabalíme do fólie. V robote suroviny premixujeme a hneď ako sa všetko spojí, vyberieme a zabalíme do fólie. Necháme aspoň 1/2 hod. odpočinúť v chladničke.

Z cesta urobíme šúľok z ktorého odkrajujeme malé kúsky a tie potom vytvarujeme do malých rohlíčkov. Obalíme v kryštálovom cukre a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Upečieme v stredne  vyhriatej rúre na 175 - 180ºC, 8 - 10 min. podľa veľkosti rohlíčkov. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.