Choď na obsah Choď na menu

Linecké kolieska

 

 

img_8802v.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

300 g hladkej múky

200 g masla

100 g práškového cukru

2 žĺtky

1 vanilkový cukor

džem podľa chuti - ríbezľový, malinový

 

Spracujeme múku, studené maslo pokrájané na kocky, cukor a žĺtky na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm plát a z neho vykrajujeme kolieska. Na polovici koliesok ešte vykrojíme v strede maličkú dierku. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 7 až 10 minút na 180 ºC. Kolieska majú ostať svetlé.

Vychladnuté celé kolieska natierame džemom a zlepíme vrchným kolieskom s dierkou. Hotové môžeme ešte posypať práškovým cukrom.   

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.