Choď na obsah Choď na menu

Kokosovníky

280 g cukru

4 bielky

140 g kokosovej múčky

20 g jemnej strúhanky (z rohlíkov)

postrúhaná citrónová kôra

 

Do misy odolnej voči teplu dáme bielky s polovicou cukru. Misu položíme na hrniec s mierne variacou sa vodou, jej dno sa nesme dotýkať vody. 

Šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena. Zašľaháme druhú polovicu cukru a odstavíme.

Zľahka primiešame kokosovú múčku, citrónovú kôru a strúhanku.

Plech vymastíme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie. Čajovou lyžičkou robíme kopčeky, najprv ich sušíme v slabo vyhriatej rúre asi na 150 ºC, potom zvýšime teplotu asi na 175 ºC a veľmi krátko dopečieme do svetloružova.

Necháme vychladnúť na mriežke a uložíme do uzavretej nádoby.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.