Choď na obsah Choď na menu

Jemné orieškové pečivo - piškóty

200 g polohrubej múky, 200 g masla, 200 g mletých lieskových orechov, 100 g práškového cukru,

1 PL  kakaa, čokoláda na varenie

 

Zmiešame suché prísady - múku, lieskovce, cukor a kakao. Pridáme maslo pokrájané na kocky a všetko spracujeme na jemné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky asi na pol hodiny.

Z cesta robíme asi 1 cm široké šúľky a 5 cm dlhé. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 ºC 10 - 15 minút.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s trochou masla, alebo smotany a namáčame v nej upečené a vychladnuté pečivo. Namáčame iba konce a necháme stuhnúť.

Namiesto čokolády môžeme použiť čokoládovú polevu.    

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.