Choď na obsah Choď na menu

Pečené kačacie stehná s medom

4 kačacie stehná

strúhaná kôra z chemicky neošetreného pomaranča a citróna (alebo veľmi dobre  umytých) - asi po 1 kávovej  lyžičke

šťava z 1 pomaranča

šťava  z  ½  citróna

1 kávová lyžička strúhaného zázvoru

1 PL medu

1 PL oleja

soľ

V miske zmiešame pomarančovú a citrónovú kôru, zázvoru, med a citrónovú šťavu. 

Stehná opečieme na troche oleja po oboch stranách do zlata. Preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika, osolíme, potrieme marinádou, a pečieme v dobre rozohriatej rúre 30 - 35 min. Potom polejeme pomarančovovu šťavou a ešte dopečieme asi 10 min.

Podávame s ryžou. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.