Choď na obsah Choď na menu

Pečená kačica na pomarančoch

1 celá kačica, 50 g masla, ¼ l kuracieho vývaru, 4 pomaranče, soľ, mleté čierne korenie

Kačicu očistíme, osušíme, osolíme zdnu aj zvonku, okoreníme zdnu a necháme odpočinúť, aj niekoľko hodín na chladnom mieste. Na pekáči roztopíme maslo a kačicu na ňom opečieme z každej strany. Podlejeme vývarom, prikryjeme a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Občas polievame výpekom. Keď máme veľa tuku odoberieme ho a odložíme. Keď je mäso mäkké odkryjeme ho a dopekáme do zlata. Prebytočný tuk zbierame. Medzitým vytlačíme šťavu z 2 pomarančov a z 2 urobíme filety. To znamená, že olúpeme pomaranče ostrým nožom až na dužinu a mesiačiky vykrojíme nožom. Pred koncom pečenia vlejeme pomarančovú šťavu k vývaru, ktorý sme nechali v pekáči polejeme ním kačicu a ešte chvíľu dopekáme. Pridáme pomarančové filety a vypneme. Necháme chvíľu oddýchnuť a podáveme s ryžou.  

Toto je naša domáca verzia, kačicu jedávame aj s dusenou červenou kaupustou a knedlíkom. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.