Choď na obsah Choď na menu

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

4 kuracie stehná prekrojené na polovice

2 plechovky krájaných paradajok (po 400 ml)

200 ml bieleho vína

2 strúčiky cesnaku

vetvička rozmarínu

hladká múka na obalenie

mleté čierne korenie

soľ

trochu cukru - asi 1 ČL 

olivový olej

 

Kúsky stehien osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Prebytočnú múku oprášime a opečieme na olivovom oleji do zlata z obidvoch strán. 

Pridáme nakrájaný cesnak, chvíľu orestujeme a podlejeme vínom. Keď sa alkohol odparí, pridáme paradajky, rozmarín, cukor, soľ, korenie.

Dusíme do mäkka, občas premiešame. Podľa potreby podlejeme vodou alebo vývarom.

Vhodná príloha: varené zemiaky, zemiaková kaša