Choď na obsah Choď na menu

Kuracie kari

1,5 kg kurča

2 - 3 PL oleja

2 ČL  kurkumy

1 ČL sladkej papriky

1/2 ČL soli

trošku kayenského korenia

listy čerstvého koriandru alebo petržlenu

 

Kurča zbavíme kože a naporcujeme na malé kúsky (10 - 12 kúskov).

V hrnci vhodnom aj na zapekanie v rúre ohrejeme tuk a mäso opekáme z každej strany do zlata.

Dochutíme polovičkou kurkumy a opekáme za stáleho miešania. Pridáme kayenské korenie, papriku, premiešame a podlejeme trochou vody. Miešame a necháme vodu odpariť. 

Znovu podlejeme trochou vody, osolíme a prikryté dusíme asi 1 a 1/2 hod.

Primiešame zbytok kurkumy a ešte povaríme asi 1/2 hod., alebo dopečieme v stredne vyhriatej rúre.

Hotové posypeme nakrájaťou vňaťou koriandru alebo petržlenu a podávame s ryžou. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.