Choď na obsah Choď na menu

Kačacie prsia na zázvore

4 kačacie prsia - porcie

1 cibuľa

1 jablko - kyslejšie

1 PL medu

1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru

soľ

mleté čierne (alebo biele) korenie

olivový olej

 

Do misy dáme 4 - 5 polievkových lyžíc olivového oleja, lyžičku soli, trochu korenia, nastrúhaný zázvor, med a nadrobno nakrájanú cibuľu.

Umyté a osušené kačacie prsia na boku nadrežeme - vytvoríme otvor.

Jablko olúpeme, zbavíme jadier a pokrájame na mesiačiky.

Vzniknuté otvory v mäse naplníme osoleným kúskom jablka. Uzatvotíme, môžeme aj špáradlom a naložíme do marinády asi na 2 hodiny.

Na rozpálenom oleji prudko opečieme najprv kožou dole dozlata, potom obrátime. Po chvíli podlejeme troškou vody, keď treba dosolíme a dokoreníme a dopečieme. Prelievame výpekom.  

Môžeme dopiecť aj v pekáčiku, alebo na vhodnej panvici v rúre. 

Ako príloha je vhodná ryža, alebo ryžové cestoviny - rezance. 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.