Choď na obsah Choď na menu

Hovädzie Stroganov

500 g sviečkovej

2 cibule

50 g masla

30 g hladkej múky

¼ litra mäsového vývaru

1 ČL plnotučnej horčice

soľ

mleté čierne korenie

1 PL citrónovej šťavy aj s dužinou

1 PL paradajkového pretlaku

1 paradajka

125 ml kyslej smotany  alebo smotany na šľahanie

2 kyslé uhorky

100 g šampinónov

100 ml bieleho vína (šampanské)

1 PL sójovej omáčky

 

Nahrubo nakrájanú cibuľu orestujeme asi na  ¼  masla dozlata. Záprášime múkou, orestujeme a pridáme vývar, horčicu, soľ, citrónovú  šťavu, nahrubo nastrúhané uhorky, pretlak, nakrájanú paradajku a dusíme asi 15 min.

Medzitým osobitne orestujeme nakrájané huby na  ¼  masla. Vyberieme na tanier.

Nakrájame mäso na hranolčeky, osolíme, okoreníme a prudko  opečieme  na panvici od húb na  zbytku masla. Zdnu má byť ružové - ak to je hovädzia sviečkovica.

Do omáčky dáme orestované huby, opečené mäso a biele víno a sójovú omáčku. hustejšia. Krátko povaríme a podávame s opekanými zemiakmi, alebo varenou ryžou.  

Rada: Môžete použiť bravčovú sviečkovú - panenku, aj kuracie prsia. Šampiňóny môžete olúpať - stiahnuť šupky z hlavičiek. Budú ľahšie stráviteľné. 

        

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.