Choď na obsah Choď na menu

Hovädzia roštenka s cibuľou

400 g hovädzej roštenky

2 stredne veľké cibule

masť alebo olej

kúsok masla

soľ

mleté čierne korenie 

hladká múka

 

Odležanú roštenku pokrájame na rezne a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a poprášime múkou. 

Cibuľu nakrájame na kolieska, rozoberieme a do kastrólika dáme ohriať masť, alebo olej na smaženie cibule.

Na panvici rozpálime tuk a mäso na ňom prudko opečieme po oboch stranách asi po štyri minúty.  Vyberieme a udržujeme v teple. 

Výpek poprášime múkou, podlejeme trochou vody, alebo vývarom a povaríme. Pridáme kúsky studeného masla a stále miešame, až kým sa nerozpusí. Omáčka sa zahustí a pritom bude jemná.

Medzitým cibuľové kolieska poprášime múkou a usmažíme.

Roštenky na tanieri prelejeme omáčkou a navrch dáme smaženú cibuľu.

Podávame s ryžou.