Choď na obsah Choď na menu

Segedínsky guláš

0,5 kg bravčového pliecka, 40 g masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, kmín, soľ, 1 kg kyslej kapusty, 1 - 2 PL pradajkového pretlaku, 2,5 dl smotany na šľahanie, 1 kopcovitá PL hladkej múky, trošku cukru

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú červenú papriku, mäso pokrájané na kocky, osolíme, posypeme troškou kmínu a dobre opečieme. Podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. 

Do druhého hrnca dáme kyslú kapustu vyžmýkanú a pokrájanú. Podlejeme troškou vody a podusíme do mäkka. 

Kapustu zmiešame s poduseným mäsom, pridáme pretlak a smotanou rozhabarkovanou s múkou. Všetko dobre povaríme, podľa potreby osladíme, stále miešame.

Podávame s knedlíkmi.  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.