
Plnená kapusta
8 kapustných listov, soľ
Plnka: 400 g mletého bravčového mäsa (môže byť zmes bravčového a hovädzieho), soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 cibuľa, 1 PL masti, 100 g ryže, 1 vajce, paradajkový pretlak - passata, trochu octu
Kapustné listy povaríme v slanej vode, zrežeme hrubé vlákna. Na každý list dáme plnku, zrolujeme a boky zahneme.
Plnka: Umytú ryžu zalejeme vriacou vodou, chvíľu necháme postáť a scedíme. Zmiešame mleté mäso, vajce, ochladenú ryžu, pretlak, mletú papriku, soľ a korenie.
Do hrnca dáme masť a nakrájanú cibuľu, orestujeme a odstavíme, pridáme nakrájanú kapustu a poukladáme plnené listy vedľa seba. Navrch dáme pokrájanú kapustu. Vo vode rozmiešame pretlak a trochu octu a zalejeme kapustu. Dusíme asi 1 až 1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vodou.