Choď na obsah Choď na menu

Perkelt

500 g bravčového pliecka (alebo krkovičky), 1 cibuľa, olej, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky, soľ, voda, 1 polievková lyžica hladkej múky

Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme mletú papriku a hneď potom mäso pokrájané na menšie kúsky. Premiešame, osolíme, podlejeme troškou vriacej vody a prikryté dusíme. Počas dusenia zaprášime múkou a ešte podusíme. Občas premiešame a podľa potreby pridáme vodu. Hotovej šťavy nemá byť veľa.

Tento perkelt je vynikajúci k prívarkom z tekvice, alebo zo zelenej fazuľky. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.