Choď na obsah Choď na menu

Pečené pikantné rebierka

1,5 kg rebierok - pokrájaných

3 PL sójovej omáčky

3 PL vínneho octu

2 PL oleja

2 PL tekutého medu

kúsok zázvoru

3 - 4 jarné cibuľky

1 - 2 dlhé červené čili papričky 

 

Zmiešame sójovú omáčku, ocot, olej, med, nastrúhaný, alebo na malé kúsky nakrájaný zázvor, cibuľky nakrájané na väčšie kúsky a nadrobno nakrájané čili papričky, zbavené jadierok. Keď máte radi pikantné, nechajte aj semienka. Všetko premiešame s rebierkami a dáme do chladničky odstáť.

Rebierka aj s marinádou dáme na pekáč, prikryjeme alobalom a pečieme na 200ºC 1 hodinu.

Po hodine dáme alobal dole, premiešame a dopečieme na 220ºC asi 30 min.

Upečené, na tanieri posypeme ešte nadrobno pokrájanou čili papričkou a cibuľkou.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.