Choď na obsah Choď na menu

Marinované bravčové rebierka

2 kg bravčových rebierok

2 - 3 strúčiky cesnaku

5 PL oleja (olivového, slnečnicového)

2 - 3 PL sójovej omáčky

2 PL medu

1 PL mletej sladkej papriky

šťava z ½ citróna

soľ

 

V mise zmiešame olej, sójovú omáčku, med a citrónovú šťavu. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a papriku. Dobre premiešame. So soľou opatrne kvôli sójovej omáčke.

Umyté a osušené rebierka potrieme marinádou a necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny. 

Rebierka vložíme do pekáča  prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu na 170 ºC. 

Po hodine odstránime alobal. Odoberieme časť tuku a podlejeme trochou vody. Potrieme zbytkom marinády, zvýšime teplotu a dopečieme asi 15 - 20 min. dozlata.

Podávame so zeleninovým šalátom a čerstvým chlebom.   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.