Choď na obsah Choď na menu

Bravčové na masti s cibuľou a cesnakom

dsc_1522.jpg

 

8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky

4 cibule

10 strúčikov cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

kmín

bravčová masť

 

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Posypeme kmínom, pokladieme štvrtkami cibule a celými strúčikmi cesnaku. Podlejeme trochou vriacej vody a prikryté dusíme. Neskôr vyberieme cibuľu a cesnak opatrne na tanier, mäso obrátime a vrátime navrch cibuľu aj cesnak. Podusíme do mäkka.

Výpek s cibuľou a cesnakom je výborny po vychladnutí na natieranie chleba. Preto dávam viac masti aby ostala na natieranie chleba. Cibuľa aj cesnak sa rozotiera spolu s masťou. 

Podávame s dusenou kapustou a knedlíkom, alebo s ryžou.

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.