Choď na obsah Choď na menu

Zmrzlinová bábovka

1 kg jahôd

3 PL práškového cukru

200 g jemného tvarohu (alebo žervé, nátierkový syr bez príchute, ricotta)

280 g zakysanej smotany

320 g smotany na šľahanie

5 PL  krupicového cukru

kôra z chemicky neošetreného pomaranča (alebo citróna)

2 PL pistácií na ozdobu (alebo lieskovcov)

 

500 g jahôd umyjeme, osušíme a zbavíme stopiek. Roztlačíme alebo rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Keď nám nevadia jadierka, nemusíme. Zmiešame s práškovým cukrom.

Osobitne zmiešame tvaroh, zakysanú smotanu a cukor.

Smotanu vyšľaháme dotuha a spolu s trochou najemno nastrúhanej pomarančovej kôry vmiešame do tvarohovej zmesi. Ochutnáme a podľa potreby dosladíme.

Bábovkovú formu (objem 2 litre) striedavo plníme tvarohovou zmesou a jahodovým pretlakom. Vidličkou urobíme pár ťahov - vytvoríme tak mramorový efekt. Prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme do mrazničky, najlepšie na noc.

Pred podávaním okraje bábovky uvoľníme, preklopíme na tanier a v chladničke necháme povoliť asi pol hodiny.

Zbytok jahôd umyjeme, osušíme a odstopkujeme. Môžeme pokrájať na malé kúsky.

Vyklopíme a ešte dáme do mrazničky zatuhnúť, alebo hneď podávame. 

Bábovku nakrájame a ozdobíme nakrájanými jahodami a sekanými pistáciami.

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.