Choď na obsah Choď na menu

Vyprážaná mozzarella

2 - 3 balenia mozzarelly (malé guličky)

2 - 3 vajcia (podľa potreby aj viac)

hladká múka na obaľovanie

strúhanka na obaľovanie

soľ

olej

 

Mozzarellu necháme na sitku odkvapkať. Môžeme použiť aj veľkú, nakrájanú na kúsky, na veľkosť jedného sústa.

Obalíme v trojobale, ale dvakrát. To znamená: vajce, múka, strúhanka, vajce, múka, strúhanka.

Vajíčka môžeme trochu osoliť.

Vyprážame do zlata vo vysokom oleji - v malej vyššej nádobe - tak aby syr pri vyprážaní plával.

Osušíme na papierovom obrúsku a podávame napichnuté na špáradle.

Najlepšia príloha je rôzna zelenina nakrájaná na kúsky, alebo zeleninový šalát.  

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.