Choď na obsah Choď na menu

Špenátové rohlíčky

Cesto:

250 g hladkej múky

250 g studeného masla

250 g jemného tvarohu

1/2 ČL soli

 

Plnka:

400 - 450 g mrazeného špenátu (nie pretlak)

100 g šunky

50 g hrozienok

50 g píniových jadierok

1 cibuľa

1 - 2 strúčiky cesnaku

2 PL oleja

 

Na dokončenie:

1 žĺtok 

1 PL sezamových semienok

 

Z múky, tvarohu, studeného masla nakrájaného na malé kúsky a soli, rýchlo vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na niekoľko hodín.  

Špenát necháme rozmraziť na sitku. Všetku vodu vytlačíme.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak a špenát. Chvíľu povaríme a primiešame nakrájanú šunku, pínie a hrozienka. Všetko zmiešame a necháme vychladnúť. Podľa potreby osolíme.

Polovicu cesta vyvaľkáme na tenko a nakrájame na štvoce 10 x 10 cm. Každý štvorec ešte prekrojíme diagonálne na 2 trojuholníky.

Na širšiu časť cesta dáme lyžičku plnky a zrolujeme smerom k špici. Rovnako urobíme rohlíčky z druhej polovice cesta.

Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Žĺtok zmiešame s 2 lyžicami vody a potrieme ním rohlíčky. Posypeme sezamom a pečieme 15 - 20 min. na 200 ºC.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.