Choď na obsah Choď na menu

Smažené jahody

Cestíčko:

75 - 80 g hladkej múky

125 ml minerálnej vody s neutrálnou chuťou

1 vajce

1 PL oleja

1/2 kávovej lyžičky mletej škorice

 

500 g menších pevných jahôd

2 PL cukru

1 vanilkový cukor

olej na smaženie

práškový cukor na posypanie

 

Cestíčko:

Vymiešame žĺtok, múku, škoricu a olej. Primiešame minerálnu vodu a necháme odpočívať asi 30 min.

 

Jahody so stopkami umyjeme, osušíme a obalíme v cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

Bielok ušľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cestíčka.

V malom hrnci, ohrejeme olej - toľko aby v ňom jahody mohli plávať.

Jahody namáčame v cestíčku, stopku nie, tú pri namáčaní držíme. Smažíme v oleji do ružova.

Usmažené jahody necháme odkvapkať na papierovej utierke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.