Choď na obsah Choď na menu

Špagety so zelenou špargľou

 

400 g špagiet

250 g zelenej špargle

100 g zelených šalátových listov (aj miešané)

50 - 100 ml zeleninového vývaru (alebo vody)

strúhaný parmezán (alebo grana)

1 - 2 PL olivového oleja extra virgin

kúsok masla (veľkosť vlašského orecha)

1 strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

 

Špagety uvarte podľa návodu. 

Zatiaľ si pripravte omáčku:

Na oleji orestujte nakrájaný cesnak, pridajte šalátové listy, podlejte vývarom, osoľte a okoreňte. Prikryté poduste asi 5 min.  Zeleninu rozmixujte.

Osobitne v hlbokej panvici zľahka na masle orestujte špargľu nakrájanú na kolieska, špičky nechajte celé. Pridajte uvarené a scedené špagety a pár lyžíc vody z varenia cestovín. Vmiešajte šalátovú omáčku a trochu parmezánu. Premiešajte a dochuťte.

Na tanieri ešte veľkoryso posypte parmezánom, samozrejme podľa chuti.

Cesnak môžete nechať orestovať vcelku a neskôr ho vyberiete. Prevonia olej.