Choď na obsah Choď na menu

Penne so špargľou a zemiakmi

500 g penne alebo iných cestovín 

400 g zelenej špargle

400 g zemiakov

50 g strúhaneho parmezánu

olivový olej

soľ 

mleté čierne korenie

majorán - čerstvé lístky

 

Olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. 

Špargľu olúpeme, vložíme do vriacej vody s lyžicou oleja a povaríme 8 - 10 minút.

Uvaríme cestoviny. 

Scedené zemiaky roztlačíme vidličkou nahrubo. Pridáme 2 - 3 PL olivového oleja, väčšiu časť syra, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame.

Primiešame uvarené, scedené cestoviny, na malé šikmé kúsky nakrájanú špargľu a majorán.

Na tanieri posypeme zbytkom parmezánu. 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.