Choď na obsah Choď na menu

Hráškové rizoto

Inšpirované výbornou talianskou kuchyňou.

300 g ryže na rizoto, 400 g mladého hrášku (mrazeného), 50 g prerastenej slaniny, 50 g masla, 2 PL olivového oleja, jarná cibuľka, 1 l kuracieho vývaru, 1 PL petržlenovej vňate, mleté biele korenie, soľ, 3 - 4 PL nastrúhaného parmezánu

V hrnci ohrejeme mäsový vývar. V druhom hrnci na oleji a polovici masla opečieme slaninu pokrájanú na pásiky, pridáme pokrájanú cibuľku a orestujeme. Pridáme hrášok, podlejeme vývarom, osolíme a povaríme. Prisypeme ryžu, okoreníme a za občasného premiešania a podlievania vývarom uvaríme. Ryža nesmie byť rozvarená. 

Primiešame druhú polovicu masla, petržlenovú vňať a polovicu syra. Rizoto nemá byť husté, má takzvane robiť vlnu - to znamená pomaly sa rozlievať. Na tanieri ešte posypeme syrom. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 666906
Mesiac: 6373
Deň: 353