Choď na obsah Choď na menu

Granadýr

dsc_4107.jpg

 

 500 g zemiakov

400 g cestovín - fliačkov

 1 cibuľa

bravčová masť (alebo olej)

mletá sladká paprika

kmín

soľ

 

Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na masti, pridáme mletú papriku, kmín a premiešame. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kúsky, osolíme,  podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Zemiaky sa môžu začať trochu rozvárať - to znamená, že hrany zemiakov sa majú zaobľovať. Vznikne zahustená šťava. Občas premiešame a keď treba pridáme trochu vody. Zemiaky nemajú byť riedke.

Medzitým osobitne uvaríme cestoviny, scedíme a zmiešame so zemiakmi.

Podávame s kyslými uhorkami, cviklovým šalátom, šalátom z kyslej kapusty, alebo s kyslým mliekom.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.